ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΡΟΖΕ
ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Κορινθία
Σε αυτό το κρασί κατοπτρίζεται η δυναµική της ποικιλίας Αγιωργίτικο. Σταφύλι από τις περιοχές της ηµιορεινής Νεµέας υπόκειται σε ροζέ οινοποίηση και µας χαρίζει ένα «τριανταφυλλί» κρασί µε εκρηκτική µύτη από κόκκινα φρούτα και νύξεις λουλουδιών και καραµέλας βουτύρου. Στόµα πλούσιο και ζωηρό συνδυάζεται ιδανικά µε όλα τα λαδερά της ελληνικής κουζίνας, λευκά κρέατα και όχι µόνο.
Σερβίρεται στους 11 - 12 °C. Περιέχει 13% vol.
Ο Ροδίτης προέρχεται από τους καλύτερους αµπελώνες της ορεινής Αιγιαλείας. 100% ροδίτης οινοποιείται µε ιδιαιτέρως προσεκτική µεταχείριση έχοντας ως αποτέλεσµα ένα κρασί φρέσκο, λαµπερό µε αρώµατα πράσινων φρούτων και νύξεις τροπικές. Στο στόµα κυριαρχούν τα φρούτα, µέτρια οξύτητα και λιπαρότητα. Μια από τις πιο δυναµικές εκδοχές του Ροδίτη. Συνδυάστε το µε λευκά κρέατα και πράσινες σαλάτες.